Világcégek a CO2 kibocsátásmentes tengeri szállítás mellett

Szerző: Tudásfejlesztés

Kilenc nagyvállalat, köztük az Amazon, az Ikea és az Unilever 2040-re kötelezettséget vállalt a kibocsátásmentes tengeri szállítás mellett.

A nagyvállalatok ígérete a legnagyobb lépés az óceáni hajózás szén -dioxid -mentesítése felé.

Egy nemzetközi vállalatcsoport, köztük az Amazon, az Ikea és az Unilever elkötelezte magát amellett, hogy 2040-ig csak zéró kibocsátású konténerhajókat használ rakományuk szállítására, ami az óceáni hajózás szén-dioxid-mentesítésének eddigi legnagyobb lépése.

A kilenc multinacionális vállalat ígérete arra ösztönözheti az iparági résztvevőket közöttük hajózási csoportokat, hogy többet fektessenek be olyan modern technológiákba, hajókba, infrastruktúrába és üzemanyagokba, amely az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának radikális csökkentéséhez, vagy teljes megszüntetéséhez vezet. A hajózás felelős az üvegházhatású gázok kibocsátásának 1,7 százalékáért világszerte a World Resources Institute adatai szerint, míg a Nemzetközi Tengerészeti Szervezet, az IMO, az ENSZ hajózási szervezete 2,9 százalékra becsüli ezt.

A hajózás szén -dioxid -mentesítése több milliárd dollárba kerül, beleértve a flották újratervezése és új üzemanyagok, például zöld ammónia, metanol és hidrogén előállítása.

Az Amazon képviselője elmondta, hogy a vállalat kötelezettségvállalása minden általa kezelt rakományra vonatkozik, beleértve a harmadik féltől származó rakományokat is, vagyis mindazokat, akik az Amazon logisztikai rendszerein keresztül bonyolítják saját ellátási láncaikat.

A aláíró vállalatcsoport közös célja, hogy 2040 -re a tengeri szállításban felhasznált üzemanyagok skálázhatóak legyenek és nulla üvegházhatású gázkibocsátással rendelkezzenek.

A közös kötelezettségvállalást az Amazon, Unilever, IKEA, Inditex (Zara), Michelin, Patagonia, Brooks Running, Frog Bikes és a Tchibo írta alá.

 

A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtetted a felhasználóneved?

Megosztás