Top 5 toborzási trend – a logisztikában is

Szerző: Tudásfejlesztés

A 2020-ban beütött példa nélküli egészségügyi krízis nyomán a toborzási trendek kétségkívül megváltoztak. A pandémia radikális változást hozott az életmódunkban és a munkavégzésünkben. A világgazdaságnak új kihívásokkal kellett szembenéznie, a vállalatoknak pedig igazodniuk kellett a változásokhoz minden területen, így a toborzásban is.

2022 továbbra is a felépülés éve lesz mind a vállalatok, mind pedig munkavállalóik számára. Nézzük meg, milyen fő trendek dominálnak az év második felében a munkaerő-felvétel területén!

1. A videointerjúzás lesz a norma.

Azok a cégek, amelyek a nehéz körülmények ellenére sem hagytak fel a toborzással, kénytelenek voltak a toborzási folyamataik nagy részét digitalizálni. Számos eszköz profitált az interjúk digitalizációjából, így a Zoom, a Teams, a Google Meet is nagy népszerűségre tett szert. Úgy fest, hogy ezek az eszközök tartósan beépülnek a HR eszköztárába.

2. A soft skillek elengedhetetlenek lesznek.

Szakmai berkekben eddig is sokat beszéltünk a soft skillekről. Ezek az egyén személyes készségeit jelentik, mint például a lelkesedését, empátiáját, szóbeli kifejezőkészségét vagy csapatszellemét.

A toborzók egyre érzékenyebbek lesznek a soft skillekre. Az egyre gyorsabban változó világban a HR-szakemberek olyan profilú munkatársakat fognak keresni, akik bármilyen helyzethez képesek alkalmazkodni. Egyes soft skillek az elmúlt év nehézségei után kiemelt figyelmet kapnak, mint például az autonómia vagy az adaptációs készség.

3. Az employer branding alapvető fontosságra tett szert.

Ma a vállalatok jobban bíznak a transzparenciában, mint valaha, ahogy azokban az értékeikben is, amelyek vonzóak lehetnek a fiatalabb generációk számára. A fiatalok egyre inkább az értelmes munkákat keresik, amelyekben kiteljesedetteknek érezhetik magukat, és ezért erősen fókuszba kerültek a vállalatok értékei, missziói, valamint a célok elérésében alkalmazott munkamódszereik.

A munkáltatói márka, ahogy mi is sokszor megírtuk, segít bevonzani és megtartani a munkavállalókat, épp ezért kiemelkedő fontosságú, hogy fenntartsuk a vállalatról kialakult pozitív képet a hatékony kommunikációs csatornákon keresztül, és különösen a közösségi médiában.

4. Egyre népszerűbb lesz a pszichometrikus tesztelés.

Ma kevésbé valószínű, hogy a jelöltjeink élőben találkozzanak a toborzó kollégával az onboardingot megelőzően, és épp ezért rendkívül fontos, hogy a toborzók a távolból is hatékonyan legyenek képesek felmérni a jelölteket. Ez megmagyarázza a pszichometrikus tesztelés iránti megnövekedett igényt (ide tartozhatnak a személyiséget, motivációt, kognitív képességeket vagy éppen az érzelmi intelligenciát felmérő tesztek).

Ahogy a munka világa egyre bonyolultabbá válik, úgy lesznek egyre komplexebbekké a tehetségeket felmérő módszerek. A tudományos megalapozottságú pszichometrikus tesztek időt takaríthatnak meg a HR-szakemberek számára, és lehetővé teszik nekik, hogy hamarabb ráleljenek az ideális jelöltekre.

5. A mesterséges intelligencia további előretörése várható.

A pandémia kezdete óta a vállalatok egyre inkább tudatába kerülnek a digitális transzformáció termelékenységre tett pozitív hatásának. A mesterséges intelligencia lett a HR-részlegek első számú szövetségese. Ezzel együtt a HR továbbra is tartja pozícióját a digitális átalakulás közepette.

A toborzók megértették, hogy a mesterségesintelligencia-eszközök automatizálhatják a toborzási folyamat egészét vagy egyes részeit: így például az álláshirdetések írását, a jelöltek felkutatását és értékelését, és így tovább.

A digitális technológiák előretörése óta a HR-folyamatokat a hatékonyságra és a gyorsaságra optimalizálják. Akár a videointerjúkat, akár a mesterséges intelligencia vagy az automatizálás előretörését nézzük, olyan új trendeket figyelhetünk meg, amelyek leegyszerűsítik a toborzási folyamatokat, és hatékonyabbakká teszik őket. Végső soron azonban az emberi kapcsolat mindig alapvető fontosságú marad.

A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtetted a felhasználóneved?

Megosztás