“Mit csinál? – az ellátástervező

Szerző: Tudásfejlesztés

Az ellátástervező elsősorban a vállalat beszállítási készletének karbantartásáért felelős, biztosítva, hogy minden készlet elegendő és hatékony legyen. Feladataik közé tartozik a készlet ellenőrzése, a pontos nyilvántartás vezetése, a bizonylatok és egyéb dokumentációk felülvizsgálata, a termékigények előrejelzése, valamint az eladókkal és beszállítókkal való kapcsolattartás. Ha bármilyen ellátási vészhelyzet vagy probléma merül fel, felkeresi a gyártókat vagy a beszállítókat. Előfordulhatnak olyan esetek is, amikor változtatásokat kell javasolni a készletgazdálkodási folyamatokban.

Ellátástervezői feladatok

Fenntartja a szállítmányozók, a fuvarozó cégek és a raktári képviselők közötti kommunikációt.

Ellenőrzi az beszerzési rendszert, nyomon követi a beszállítást.

Értelmezi és végrehajtja az ellátási ajánlásokat az alapanyagok és a csomagolási összetevők tekintetében, amelyeket az alaptermékek rendeléséhez használnak.

Az aktuális előrejelzések és az értékesítési előzmények elemzése a megfelelő feltöltési stratégiák és biztonsági készletszintek meghatározása érdekében.

Koordinálja és kiegyensúlyozza a havi készletegyeztetést és a logisztikai kiadások nyomon követését, a jelentéstételt és a kifizetések feldolgozását.

A folyamatok racionalizálása a szóbeli és írásbeli kommunikáció minimalizálása érdekében, valamint a rendszeren keresztül történő generálási követelményeinek kihasználása.

Teljes körű jelentések készítése különböző adatvizualizációs technikák alkalmazásával

Az alkatrészek ellenőrzése a specifikációknak és az anyagjegyzéknek való megfelelés ellenőrzése érdekében.

A kiadások elemzése, piaci kosarak kialakításával és a beszállítói ajánlatok értékelésével.

Beszerzési feladatok ellátása, szolgáltatások és speciális vevői anyagigények beszerzése során.

A műveleteket támogató tervezési és beszerzési feladatok ellátása az elsődleges feladatok mellett.

A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtetted a felhasználóneved?

Megosztás