Bekapcsolják: Fényeslitkén át vezet az út Hamburgba, Bécsbe és Aradra is

Szerző: Tudásfejlesztés

Együttműködési megállapodást kötött Európa vezető konténerterminál-üzemeltetője, a EUROGATE Csoport hazai vasúti leányvállalata, az EUROGATE Rail Hungary Zrt. (ERH) az East-West Gate (EWG) beruházójával, hogy a fényeslitkei terminált bekapcsolják európai vasúti áruszállítási útvonalhálózatba. A megállapodással az ERH ügyfelei számára közvetlen vasúti kapcsolat jön létre a kontinens legnagyobb és legmodernebb szárazföldi terminálja, az EWG és számos nagy európai terminál között.

Emellett az EWG Fényeslitkéről keleti irányba is közvetlen kapcsolatot biztosít az ERH ügyfeleinek. – áll a cég közleményében.

Az EUROGATE Rail Hungary Hamburg, Duisburg, München, Bécs, Budapest és Arad, valamint a fényeslitkei EWG terminál között kínál közvetlen kapcsolatot vasúti áruszállításra, ezen felül az ERH ügyfelei igénybe vehetik az EWG átrakodási és tárolási szolgáltatásait. A megállapodás a vasúti logisztikai együttműködés mellett technológiai tudástranszferre is kiterjed. A legmodernebb technológiával épült EWG beruházója megosztja működési tapasztalatai az EUROGATE-tel az 5G-magánhálózatról, a távoli daruműködtetésről, a virtuális szimulációról és más modern logisztikai fejlesztésekről.

Az együttműködési megállapodást Christopher Beplat, az ERH anyavállalata, az EUROGATE Intermodal GmbH ügyvezető igazgatója és Tálosi János, az East-West Intermodális Logisztikai Zrt. vezérigazgatója írta alá.

„Ezzel a megállapodással nemcsak kulcsfontosságú új piacok irányába biztosítunk kapcsolatot ügyfeleinknek, hanem az EWG értékes technológiai tapasztalata segít abban, hogy az iparág élvonalában maradjunk” – mondta Christopher Beplat.

„Az EUROGATE-tel létrejött együttműködés nemcsak az EWG, hanem az egész magyar vasúti logisztika számára fontos, hiszen bekapcsoljuk Magyarországot a nemzetközi vasúti logisztikai hálózatba” – hangsúlyozta Tálosi János.

Magyarország egyre fontosabb szerepet tölt be a kelet-nyugati kereskedelemben: az áruforgalom az elmúlt néhány évben jelentősen bővült, és az EWG tovább növeli a Magyarországon keresztül történő szállítás vonzerejét.

Végső fázisba érkezett a próbaüzem Európa legmodernebb terminálján.

A fényeslitkei East-West Gate terminálon már végső fázisban van a hatósági engedélyezést megelőzően a technológiai berendezések próbaüzeme. A terminálon minden a terveknek megfelelően működik: 5G-kapcsolaton keresztül, távolról, egy ultramodern operátori teremből irányítják az óriásdarukat, valamint a vasúti és közúti beléptetőkapukat. A 3D-s digitális ikerterminál valós időben nyomon követi a terminálon zajló folyamatok, és jelez, ha rendellenességet tapasztal. A terminál várhatóan júniusban nyílik meg a szükséges vasúthatósági engedélyezést követően.

– FrissMédia –

A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtetted a felhasználóneved?

Megosztás