Minden, ami alternatív áruszállítás: e-cargo kerékpár

Sokan megmosolyogják, azonban reneszánszát éli. Nem mai találmány, korábban futárok, postások, szódások, tejesemberek, pékek rótták nap, mint nap ezekkel a város utcáit. Persze az akkori teherszállító kerékpárokat nehéz lenne a maiakkal összehasonlítani. Időtállóak voltak, volt, hogy apáról fiúra szálltak, évtizedeken át hordták a portékát. Ennek megfelelően nehezek voltak. Nem, nem annyira, mint gondolod, annál is nehezebbek. Emellett sem az ergonómia, sem a stabilitás nem volt épp erényük, mégis világszerte hozzátartoztak az utcaképhez.

A XXI. század Európájában a dánok és a hollandok mutatják az utat, hogy lehet a városi utcákat visszaadni az ott élőknek, soksávos gerincutak helyett forgalomcsillapított utcákkal, sétálóutcákkal újra élhetőbbé tenni a városokat. És ebbe a trendbe tökéletesen beleillenek a teherbiciklik, mivel a mai európai belvárosokban sok helyre gyorsabb és egyszerűbb így eljutni, árut szállítani, természetesen limitált szállítókapacitással.

Kiváltható-e egy autó egy elektromos teherszállító kerékpárral?

A szakértők és a kereskedők szerint igen. Például egy villanyszerelő munkaeszközeit, anyagait már képes ezzel szállítani, de akár ételfutárkodásra, kisebb dolgok, terhek  fuvarozására is elegendő lehet. Jó pár elektromos rásegítésű teherbiciklivel kisebb bútorokat, komódot, fotelt is el lehet vinni. Egy gyártelepen például nem kell minden feladatra drága és költséges fenntartású autót használni. Az e-cargo az egyik legjobb választás, ha ipartelepen belül kell gyorsan mozogni. Kisebb tömegű anyagmozgatásra, karbantartóknak szerszámok és cserealkatrészek szállítására kifejezetten praktikus eszköz ez elektromos teherszállító kerékpár.

Mekkora a kapacitása egy cargo bike-nak?

Nem túl nagy, 40-50 kilós terhek szállítására tökéletesen alkalmas.

Mik az egyből látható előnyei egy elektromos rásegítésű cargo bike-nak?

– sokkal alacsonyabb fenntartási költség
– minimális fogyasztás
– nincs parkolóhelykeresés, a nehéz terhekkel is a célig lehet menni
– nincs parkolódíj
– sokkal kisebb ökológiai lábnyom
– trendi és zöld
– városon belül rövidebb, hétköznap belvárosban sokkal rövidebb menetidő

Drága-e egy e-cargo?

A cargo biciklik önmagukban is jóval magasabb összegbe kerülnek, mint egy normál, viszont jó hír, hogy itt az elektromos szett már nem jelent jelentős pluszköltséget. Persze a magasabb ár is relatív, hiszen töredéke egy új autóénak.

Egyébként 2022-ben vissza nem térítendő támogatás igényelhető e-cargo kerékpárra.

Esetleg, ha cégének szüksége van fürge mozgású, nagy teherbírású közlekedési eszközökre akár telephelyén belül, akár kisebb áruszállításhoz, vagy kollégái gyors mozgásához, a legjobb választás lehet egy elektromos rásegítésű teherbicikli.
A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtetted a felhasználóneved?

Megosztás