Leltárvezetés drónokkal

Négyrotoros drónok flottájára építő rendszert fejlesztettek ki raktárkészletek nyomon követésére.

Az elmúlt két évtizedben az e-kereskedelem rohamosan bővült, és a szektor tartós virágzása nyomán a raktárak száma és mérete is lendületesen növekedett. Az internetes értékesítés dinamikus felfutása miatt a logisztikai iparban a leltárazáshoz rendelkezésre álló humán erőforrás egyre inkább szűkösnek bizonyult, és nyilvánvalóvá vált, hogy az automata módszerek bevezetése nem halasztható tovább.

Ezen igényre válaszul az elmúlt években a raktárak készletének nyomon követésére alkalmas repülő drónokra épülő rendszert fejlesztettek. Ezek a megközelítések a rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) technológiájához folyamodnak a raklapok felismeréséhez.

A rendszer telepítésekor az egyes polcokra QR-kód szerű matricák, a raklapokra pedig vonalkódos címkék kerülnek. A négyrotoros drónok (kvadkopterek) meghatározott időközönként egy előre beprogramozott útvonalon ellenőrző körutakra indulnak, és a fedélzeti kamerájukkal raktárszerte rögzítik ezeket a jelzéseket. Kirándulásuk befejezéseként a szerkezetek egy speciális fészekre ereszkednek, amely az akkumulátoraik feltöltésével egyidejűleg befogadja, majd pedig egy felhő alapú szerverhez küldi a felvételeiket. Ez a számítógép a képek „értelmezése” után a felhasználót már képes tájékoztatni a polcok és a raklapok elhelyezkedéséről.
A rendszer segítségével sokkal gyakrabban lehet átfogó raktárellenőrzéseket tartani, ami a humán munkaerőnél pontosabban dolgozik, így a rendszer bevezetése következtében felszabaduló munkaerőt más, fontosabb feladatok elvégzésére lehet fordítani.

 

A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtetted a felhasználóneved?

Megosztás