Innovatív konténer logisztika – BoxBay

Szerző: 2021.08.18. Technológiai újítások

A BoxBay koncepció tesztelése befejeződött az Egyesült Arab Emírségekben.

Több mint 6300 konténer mozgatását végezték a BoxBay koncepció teljes méretű próbaüzemén. „Ez a teszt bizonyítja, hogy a BoxBay forradalmasíthatja a kikötők és a konténerterminálok működését. Az általunk kifejlesztett technológia drasztikusan növeli a kapacitást, a hatékonyságot és fenntarthatóbbá teszi a konténerek kezelését ” – mondta Ahmed bin Sulayem szultán, a DP World csoport elnöke és vezérigazgatója.

A BoxBay része annak az elképzelésnek, hogy több forradalmi innovációt, intelligens logisztikai megoldásokat alkalmazzanak a globális kereskedelem kapacitásának növelése érdekében. Az új  logisztikai koncepció tesztje során az eredeti elképzelésekhez képest végrehajtott módosítások tovább javították a teljesítményt és jelentősen csökkentették a jövőbeli telepítésekhez szükséges beruházásokat. A BoxBay nagy és gyors teljesítményszintje szintén csökkenti a konténerterminálban szükséges infrastrukturát, berendezésket, felszereléseket. A működési költségek is alacsonyabbak lettek a vártnál, az energiaköltségek 29%-kal csökkentek, mindezt jelentősen optimalizált karbantartási költségek mellett sikerült elérni.

Mathias Dobner, a BoxBay elnöke és vezérigazgatója elmondta: „A BoxBay és társvállalatai nagyon elégedettek a működés első hat hónapjának eredményeivel. Az olyan fontos paraméterekben, mint a teljesítmény, a megbízhatóság, az energiafogyasztás és még sok más területen a céljainkat messze túlteljesitettük.”

Világszerte a kikötők számára ez az innovatív technológia nemcsak a rakparton túli kezelési mennyiséget és a konténerterminálok tárolókapacitását növeli, hanem lehetővé teszi, hogy az üzemeltetők további lépéseket tegyenek a fenntarthatóság felé, mint például a napelemek használatával minimálisra lehet csökkenteni az üzemeltetés CO2 -lábnyomat az energiafelhasználás területén.

A BoxBay a világ első magasépítésű konténerterminálja.

Forradalmasítja a konténerlogisztikát gyorsaság, hatékonyság és digitális innováció alapján.

A konténereket 11 emelet magasan tárolják, azonban azok könnyen elérhetőek, bárhol is helyezkednek el.

Kapacitása háromszorosa egy hagyományos konténerterminálnak 70 %-al kevesebb energiafelhasználás mellett.

 

A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Megosztás