Alternatívák áruszállításra – körkép 1.

A REE Automotive nevét korábban annak kapcsán lehetett hallani, hogy az indiai Mahindra is résztulajdonnal rendelkezik a cégben, mostanra pedig elkészült egy olyan jármű, amely megmutatja, mi lenne a vállalkozás célja.

A Leopard nevű járműben épp a neve a legkevésbé érthető: bármire inkább emlékeztet a, mint nagymacskára. Igazából nem más, mint egy kerekeken guruló doboz, viszonylag nagy felületű üvegezéssel. A lényeg pedig nem igazán látható kívülről, az ugyanis az autó alatti gördeszka-alvázban lakik, alaposan elrejtve.

Az izraeli vállalkozás nagy ötlete ugyanis a REEcorner nevű megoldás: ebben minden kerékhez önálló futómű- és hajtáselemek tartoznak, amelyeknek a munkáját számítógép hangolja össze. Ez a fajta modularitás egy szokatlan felfogása, bár az elektromos hajtás mellett sokkal életképesebb megoldás, mint mondjuk benzinmotorral lett.

A most bemutatott REE Leopardot élőben a 2022-es CES-en állítják ki először élőben január első napjaiban, ott várhatóan egy csomó függőben levő kérdést is megválaszolnak majd.

Kiváncsian várjuk…

(Forrás: Totalcar)

A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtetted a felhasználóneved?

Megosztás