Tippek személyiségteszt kitöltéséhez

Szerző: Sikeres pályázó

A személyiségteszt fontos része lehet a toborzás- és jelölt kiválasztási folyamatnak. Típusától függetlenül pár tanácsot érdemes megfogadni, hogy eredményeink ne csússzanak félre:

A tesztben arról írj, hogy jelenleg milyen vagy, nem pedig arról, hogy milyen szeretnél lenni! Ne ülj le fáradtan, éhesen vagy lehangoltan a teszt kitöltéséhez! Nyugodt, zavartalan környezetben válaszolj a kérdésekre! Szánj elegendő időt a kérdésekre, gondold át válaszaidat! Ne siess!

Big Five személyiségteszt

A Big Five az egyik legnépszerűbb és legelfogadottabb személyiségteszt a pszichológiában. A “Nagy Ötök” segítségével megtudhatod, hogyan reagálsz különböző szituációkban, a tapasztalatok pedig segíthetnek a személyiségedhez passzoló szakma, hivatás kiválasztásában. A személyiségteszt kitöltéséhez 60 állítást (tesztenként eltérő) kell értékelned 1-től 5-ig terjedő skálán. 1 az egyáltalán nem igaz, 3 a semleges, míg 5 az abszolút igazat jelenti.

OCEAN személyiségjegyek

Teszt, ami a következő személyiségjegyekre koncentrál:

Nyitottság: Megmutatja mennyire vagy nyitott új ötletekre és élményekre.

Lelkiismeretesség: Megmutatja mennyire célorientált, kitartó és rendezett vagy.

Extrovertáltság: Az extrovertáltakat a beszédesség, magabiztosság, mások társaságának előnyben részesítése és a magas érzelmi kifejeződés jellemzi.

Barátságosság: Megmutatja mennyire képes egy személy mások érdekeit sajátja elé helyezni.

Érzelmi stabilitás: Mennyire vagy érzékeny a stresszre és a negatív érzelmekre.

DISC személyiségtípusok

A DISC teszt, ami a viselkedési minták alapján négy kategóriába sorolja az embereket. A DISC típusod ismerete könnyebbé teszi számodra a személyiségedhez illő lehetőségek megtalálását és a számodra fontos eredmények elérését. A személyiségteszt során négy tulajdonság-pár közül kell kiválasztani a rád leginkább jellemzőt. A rendszerint 25 kérdéses kérdőív kb. 5-10 percet vesz igénybe. Válaszaid alapján a rendszer vagy a kiértékelő szakember az alábbi négy kategória valamelyikébe oszt be.

MBTI teszt

A tesztbe beépítették a Big Five személyiségteszt tapasztalatait is. A teszt így magas pontossággal képes egy jól meghatározott leírást adni személyiségünkről. Az ingyenes 16Personalities teszt lélegzetelállítóan jó. Bár több időbe telik a kitöltése, azonban az eredmények és személyiségtípusok leírása jóval részletesebb, mint bármelyik másik tesztnél. Az egyedi grafikák, a játékosított megoldások miatt nem csak hasznos, hanem élvezetes is a teszt kitöltése és az eredmények tanulmányozása.

Kiegészítés

Több ingyenes teszt elérhető az interneten, amelyet akár órákig is eltart kitölteni, majd az eredményt egy emelt díjas SMS-hez kötik. Azonban a többségük megbízhatatlan, féligazságokkal teli végeredményt ad. (főleg IQ teszteknél lehet sok hasonlót találni). Az írásban említett tesztek valóban ingyenesek és részletes eredményt kapsz kitöltésük után.

A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtetted a felhasználóneved?

Megosztás