Légy motivált, miközben állást keresel – néhány tipp

Szerző: Sikeres pályázó

Akár munkát váltasz, akár először keresel állást, az állásokra való jelentkezés és a virtuális állásinterjúk folyamata bárki számára fárasztó, sőt ijesztő lehet. Megint álláskeresésben találtad magad? Túlterhelt vagy és iránytalan? Fontos, hogy ez a kis “bukkanó az úton” ne befolyásolja a motivációdat.

Néhány tipp, amelyekkel motivált maradhatsz az álláskeresés során:

1. Kutass, mielőtt jelentkezel az állásra
Kezdd az alapokkal. Tegyél fel magadnak olyan kérdéseket, mint például: “Mely vállalatok állnak a prioritási listám élén?”. Ha felvázolod az öt legjobban preferált vállalatot, az segíthet abban, hogy okos és célzott tervet dolgozz ki az álláskereséshez. A következő lépések közé tartozik az általad kiválasztott öt legjobbnak ítélt vállalat felkutatása, valamint a vállalatokról, a képzettségi követelményekről, az állásajánlatokról és a karrierépítési lehetőségekről való tájékozódás. Egy világos terv felállítása mindig segít.

2. Hová szeretnél eljutni?
Ne pazarold az időt olyan állásokra jelentkezni, amelyekben nem látod magad. Vizualizáld álmaid munkahelyét – a munkakör, iparág, fizetés, helyszín. Ha elképzeled magad az ideális helyzetben, az segíthet emlékeztetni arra, hogy miért szentelsz ennyi időt az álláskeresésre.

3. Tűzz ki reális célokat
Tűzz ki magad elé reális célokat, azaz ahelyett, hogy azt tűznéd ki célul, hogy egy nap alatt 20 állásra jelentkezel, inkább törekedj a minőségre, mint a mennyiségre. Ha olyan apró, de hatékony lépésekkel kezdesz, mint például a megcélzott vállalkozások követése és a megfelelő emberekkel való kapcsolatfelvétel az iparágban, az segíteni fog abban, hogy megismerd az érdeklődési körödbe tartozó lehetőségeket.

4. Gyűjts ajánlásokat
Emlékeztesd magad azokra a képességeidre, amelyeket talán nem emeltél ki az önéletrajzodban. Ez lehet bármi, az ajánlástól kezdve egy ügyfélértékelésen át egy vezető visszajelzéséig. Ezekre az ajánlásokra hivatkozhatsz a potenciális munkáltatóknál az interjúk során, és saját, személyes motivációnak is jót tesznek.

5. Olvass  iparág-specifikus tartalmakat
Használd ki ezt az időt arra, hogy tájékozódj az iparágad legújabb fejleményeivel. Így az interjúk során magasabb színvonalú beszélgetéseket folytathatsz, és olyan új ötleteket hozhatsz a munkáltatóknak, amelyeket mindig nagyra értékelnek.

6. Vedd körül magad pozitív emberekkel
Vannak emberek, akik felemelnek, motiválnak és a legjobbat hozzák ki belőled. Vedd körül magad ilyen emberekkel, akik a legjobbat akarják neked. Az erős támogató hálózat pozitív energiája mindig arra ösztönöz, hogy továbblépj…

7. Legyél saját magad legnagyobb támogatója
Amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogyan terveztük, az első ember, akivel szemben keményen fellépünk, gyakran saját magunk vagyunk. Fontos, hogy ebben a folyamatban legyél kedves magadhoz. Bátorítsd magadat úgy, ahogyan azt szeretnéd, hogy valaki más támogasson az álláskeresés során, és ne feledd, hogy az értéked nem csökken csak azért, mert valaki más még nem vette észre. Folytasd addig, amíg a megfelelő munkaadó meg nem látja és meg nem hallja a benned rejlő lehetőségeket.

A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtetted a felhasználóneved?

Megosztás