Állásra jelentkezem: a bemutatkozó videó

Szerző: Sikeres pályázó

Ha arra kér az álláshirdető cég, hogy készíts magadról egy kb. 5-10 perces bemutatkozó videót, akkor ne ijedj meg. Egyszerűen magadról kell beszélned, aminek az a célja, hogy eladd magad, hogy bebizonyítsd a munkáltató számára, hogy Te vagy „a legjobb” jelölt erre az állásra.

Teljesen rajtad múlik, hogy mi minden lesz benne ebben videóban.

Miről érdemes ilyenkor beszélned?

Mindenképpen adj egy rövid összefoglalót az eddigi szakmai pályafutásodról. Nem kell felsorolni valamennyi munkahelyedet, és állásodat, de érdemes a pályafutásodból kiemelni azokat a munkaköröket, amik leginkább hasonlítanak a megpályázotthoz. Beszélj arról, hogy milyen feladataid voltak itt. Ami azonban igazán kiemel téged a többi pályázó közül, az nem a feladatok ismertetése, hanem az, milyen eredményeket értél el, és milyen olyan tudással, tapasztalattal, készségekkel rendelkezel, amelyek képessé tesznek a munkakör betöltésére.

Ügyelj arra, hogy ne menj bele túlságosan a részletekbe, de legyél konkrét, kerüld a közhelyeket, igyekezz minél több olyan példával, ténnyel szolgálni, ami meggyőzi a munkáltatót arról, hogy valóban te vagy az ideális jelölt.

A videó vége felé, egy-két mondat erejéig kitérhetsz személyes dolgokra, mint a család vagy hobby vagy bármilyen elfoglaltság, amit szívesen csinálsz… Ezek nyitottságot sugallnak és a toborzók vagy személyügyisek mindig érdeklődve hallgatják.

Sok múlik azon, hogyan állítod össze tartalmilag ezt az anyagot, milyen érdekes, lényegretörően mutatod be magad.

Néhány jó tanács:

  • Megfelelő technika, kamerával ellátott okostelefon vagy laptop.
  • Jó megvilágítás – mindig elegendő fény érje az arcod szemből. Nappali természetes fénynél vedd fel a videót.
  • A kamera mindig szemmagasságban legyen és ne mozogjon a kép.
  • Beszélj érthetően.
  • Mosolyogj a jó benyomás érdekében.
  • A jó megjelenés fél siker. Igényes, de szerény öltözet ajánlott.
  • Gyakorolj a kamera előtt. Készíts próbafelvételt és nézd meg kritikus szemmel, mi az, amit jól csinálsz és mi az amin javítanod kell.
A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Bejelentkezés

Regisztráció

Elfelejtetted a felhasználóneved?

Megosztás