Mennyit kell beszélni egy interjún?

Szerző: 2022.10.11. Sikeres jelentkező

A karrierszakértők gyakran figyelmeztetnek az állásinterjún való túlbeszélés veszélyeire, amikor hosszú és elkalandozó válaszokat adunk, holott koncentráltabb válaszra lenne szükség. Ennek azonban az ellenkezője is igaz.

A legtöbb toborzó, interjúztató nem szereti, ha az interjún a jelentkezőből ki kell húzni a válaszokat. Az interjúnak beszélgetésnek kell lennie, nem pedig kihallgatásnak. Az egyik legnagyobb hiba, amit egy állásinterjún, mint jelentkező elkövethetsz, hogy nem beszélsz eleget. Nincs rosszabb, mint kihúzni a jelentkezőből a válaszokat. Ha az interjúztató vezeti az egész beszélgetést, az ritkán megy jól.

Ne várd meg ezeket a kérdéseket:

  • Tudni akarok rólad.
  • Meg akarom ismerni a tapasztalataidat.
  • Hallani akarok az ötleteidről.
  • Mondd el, mit tanultál, és hogyan közelítenéd meg ezt a pozíciót, amiről beszélünk.

 

Tanácsunk: A feldobott téma szerint legyél nyitott, együttműködő és kezdeményező. Ügyelj arra, hogy az idő több mint 50%-ában beszélj, és adj az interjúztatónak világos képet arról, hogy ki vagy, milyen tapasztalatokkal rendelkezel, milyen elképzeléseid vannak, és hogyan közelítenél meg egy adott feladatot.

Hogy egyértelmű legyen, nem kell 100%-ban beszélned, még 90%-ben sem. De mindenképpen legyél partner a beszélgetésben. Mégiscsak a Te jövődről van szó.

A weboldalonkon különféle technikákat alkalmazunk, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsuk a felhasználóink számára. Ez magában foglalja különböző sütik alkalmazását, amelyek használatára a beleegyezésére van szükségünk, amelyet bármikor visszavonhat, módosíthat. További információkat és a visszavonás lehetőségét a Cookie Szabályzat és az Adatvédelmi Tájékoztató részletezi.

Megosztás