MotivMéter

HR Motivációs Mérőrendszer

Használd a MotivMéter célzott kérdéseit, hogy felmérd a csapatod motivációs szintjét!

Tudtad, hogy a motivált munkavállalók akár 80%-kal produktívabbak?

Töltsd ki a LogiJobs MotivMétert, válaszolj a feltett kérdésekre és a válaszaid alapján hozzávetőleges képet kaphatsz arról milyen a vállalkozásodban lévő motivációs szint!

Kíváncsi vagy mennyire motiváltak a kollégáid?

Túl nagy a fluktuáció a csapatodban? Jönnek mennek a kollégák?

Egy nemrégiben végzett felmérés szerint a motivált munkavállalók 87%-kal valószínűbb, hogy hosszabb ideig maradnak a cégnél. A MotivMéter lehetőséget nyújt arra, hogy a vezetők időben felismerjék és kezeljék a motiváció csökkenését, így csökkentve a fluktuációt

Szeretnél képet kapni arról, hogy a motiváció mennyire segíti a szervezeted produktivitását?

MotivMéter

Mérd fel munkatársaid motivációját velünk!

A logisztikai szektor számos egyedi kihívással néz szembe, amelyek között szerepel a munkaerőhiány, a magas fluktuációs ráta, a szakemberhiány, valamint a digitalizáció és automatizáció terjedése. Ezek a tényezők jelentős nyomást gyakorolnak a HR-funkciókra, amelyeknek képesnek kell lenniük gyorsan és hatékonyan reagálni a változásokra. 

A te vállalkozásodban ki motiválja a munkatársakat?
Te vagy a HR-es kollégád?

MotivMéter Kvíz

A „Motivméter” HR motivációs mérőrendszerhez célzott kérdések kialakítása segítheti a vezetőket a vállalatnál uralkodó motivációs állapot felmérésében. Itt van 10 javasolt kérdés, amelyek segíthetnek ebben a célban.

MotivMéter Kvíz Eredmény

Köszönjük, hogy kitöltötted a MotivMéter Kvízt!

Jellemzők: A válaszokból kiderül, hogy a vezetők ritkán érzékelik az elkötelezettséget, a motivációs stratégiák gyakorlatilag nem léteznek vagy nem hatékonyak. A munkatársak ritkán kapnak visszajelzést, és a jutalmazási rendszer gyenge. Alig van lehetőség a karrierfejlődésre és a munkahelyi kommunikáció hatékonysága alacsony.

Fejlesztési javaslatok: Erősíteni kell a kommunikációt, fejleszteni a vezetői készségeket, és bevezetni egy átfogó motivációs és jutalmazási rendszert.
Jellemzők: A vezetők időnként érzékelnek elkötelezettséget, a motivációs stratégiák nem annyira hatékonyak. A munkatársak néha kapnak visszajelzést, a jutalmazási rendszer átlagos, és alig van lehetőség a karrierfejlődésre.

Fejlesztési javaslatok: Növelni kell a rendszeres visszajelzések gyakoriságát, javítani a jutalmazási rendszer hatékonyságát, és bővíteni a karrierfejlődési lehetőségeket.
Jellemzők: A vezetők gyakran érzékelik az elkötelezettséget, a motivációs stratégiák többnyire hatékonyak. A munkatársak negyedévente kapnak visszajelzést, a jutalmazási rendszerrel elégedettek, és vannak rendszeres lehetőségek a karrierfejlődésre.

Fejlesztési javaslatok: Továbbfejleszteni a jutalmazási és visszajelzési rendszereket, tovább erősíteni a munkatársak bevonását a döntéshozatalba.
Jellemzők: A vezetők nagyon gyakran érzékelik a munkatársak elkötelezettségét, a motivációs stratégiák hatékonyak. A munkatársak havonta kapnak visszajelzést, a jutalmazási rendszer összességében hatékony, és a munkahelyi kommunikáció kiváló.

Fejlesztési javaslatok: Fenntartani a jelenlegi gyakorlatokat, folyamatosan keresni az innovációs lehetőségeket a motiváció és az elkötelezettség további növelésére.
Jellemzők: A vezetők teljes mértékben érzékelik a munkatársak elkötelezettségét, a motivációs stratégiák rendkívül hatékonyak. A munkatársak rendszeres és konstruktív visszajelzést kapnak, a jutalmazási rendszer teljesen kielégítő, és a karrierfejlődés kiemelten fontos a szervezet számára.

Fejlesztési javaslatok: Továbbra is magas szinten tartani a motivációs és visszajelzési rendszereket, előmozdítani a folyamatos tanulást és adaptációt az új kihívásokhoz.

© Logijobs Kft. Minden jog fenntartva!